Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Utazás

Meg kell tanulnunk azzal a kettősséggel élni, mintha ez a nap lenne az utolsó, ugyanakkor úgy tervezzünk előre, mintha örökké élnénk. A boldogság nem a célba érkezés, hanem az UTAZÁS MÓDJA. Ami van, annak kell lennie. Életünket előre éljük és visszafelé értjük meg. Nem tudjuk pontosan, miért kapjuk a problémákat, csak egy biztos: meg kell oldanunk őket.Sokan abban az illúzióban élnek, hogy ha elég ügyesek és elegendő ideig keményen dolgoznak, akkor egy szép napon megszabadulhatnak összes problémájuktól. Onnantól aztán semmi nem fog változni, minden marad ugyanúgy az idők végezetéig.
Ez az egyik legtragikusabb tévedés, amit elkövethetünk. A problémák áradata soha nem fog megszűnni. Soha nem jutsz a dolgok végére. Ha meghalsz, akkor is maradnak elintézendő ügyeid. Az autódat valaki más fogja vezetni, a házadban valaki más fog lakni, a feleségedet..., nos, őt pedig nagyon fogja mindenki 
sajnálni. Ha arra gondolsz, hogy a feladatlistádból majd egyszer mindent kipipálhatsz, jobb, ha ezt most elfelejted. A fejünkben levő kis aggódásdobozt mindig újratöltjük. Néha úgy tűnik, hogy az Alkotónak direkt ez volt a szándéka. Az örökmozgó törvénye tehát arról szól, hogy rendezkedj be hosszú távra, mert nincs kezdet és vég. Csak az ÚT van.

Forrás: Kerner Tibor: Sziklaszilárd önbecsülés