Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Munkahelyi csoda

Amikor 1993-ban utoljára dolgoztam  az  irodában ahova 1988-ban kerültem mint állandó munkás ,nem gondoltam, hogy mi vár rám az elkövetkező évek során.  Ugyanis kényszerszabadságra lettem küldve  azzal, hogy amint rendeződik a nehéz gazdasági helyzet (infláció)   folytatódik  a munka.  Nyugodtan mentem szabadságra, pihenésre gondolva, hogy rám is fér kis szabadság, hosszú idő után, csak a szabadság túl sokára sikeredett, Valójában megszűnt a munkaviszonyom, csakhogy erről semilyen dokumentumot nem kaptam  még amikor kértem sem, semilyen juttatásban , végkielégítésben, vagy akár bármiféle anyagi támogatásban  nem  volt részem., de még a munkakönyvem sem kaptam vissza  ,hiába mondtam fel és kértem. 15 évig húzódott a dolog a munkáltató és közöttem, semilyen per nélkül.  Rengeteg álmatlan éjszakám volt ez idő altt, ahol mindíg az igazamat kerestem és általában minden álmom a győzelmemmel végződött, sokszor sírva, felháborodva ébredtem  éjjel. Egyetlen dolog számított nekem : a Bibliában foglaltak :

Korinthusbeliekhez írt I. levél 6. rész :
1Kor 6.1
Ha valaki közületek pereskedik, hogyan merészeli a hitetleneknél keresni igazát és nem a szenteknél?
1Kor 6.2
Nem tudjátok, hogy a szentek ítélkeznek majd a világ fölött? Ha a világ fölött ítélkezni fogtok, a legszerényebb bírói székre méltatlanok vagytok?
1Kor 6.3
Nem tudjátok, hogy az angyalok fölött is ítélkezünk majd? Akkor mennyivel inkább a mindennapi ügyekben?
1Kor 6.4
Ha mindennapi ügyekben pereskedtek, olyanokat tegyetek meg bírónak, akik a közösségben jelentéktelenek.
1Kor 6.5
Azért mondom ezt, hogy szégyenkezzetek. Nem akad közöttetek értelmes ember, aki testvérei ügyében döntőbíró lehetne?
1Kor 6.6
Ehelyett testvér a testvérével pereskedik, ráadásul hitetlenek előtt.

Mindebből én arra a következtetésre jutottam, hogy nem fogok bírőságra menni, mert az én Uram kezébe helyeztem ezt az ügyet. JÓL TETTEM , mert igaz 15 év után az Úr rendezte munkáltatói ügyemet per nélkól az én javamra. Ugyanis hoztak egy olyan kormány rendeletet amely szerint az elmúlt évek nehéz gazdasági helyzetét fekintve alapul , a Nyugdíjbiztosítő alap elismeri a munkaéveket azoknak a személyeknek akiknek nem volt rendezve a munkáltatónál a státusuk. Hát nekem nem volt rendezve és az  ÚR rendezte, úgy hogy   a munkakönyvemet is kiadták mert munkát kaptam sürgősen.

Ehhez kapcsolódik a másik bizonyságtételem az ÚRról a drága jó Jézus Krisztusomról aki engem mindíg meghalgat és a javamra mindíg megsegít, még ha nincs is mindíg tudomásom róla. Ugyanis munkanélküli révén munkát kértem tőle imáimban  és adott is  munkát olyant amilyent kértem Tőle. Hála NEKI., Dicsőség Neki!

Az Isten pedig az Urat is feltámasztotta, minket is feltámaszt az ő hatalma által.