Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Bizonyságot teszek az Úr Jézusról

Igen, ideje bizonyságom megvallani az embereknek, mert joguk van tudni azt amit az Úr nekem megmutatott magából.

Nos talán azzal kezdem, hogy senki ne gondolja azt rólam, hogy "golyós" vagyok, mert Nem vagyok az, és amit most leírok azt nem álmodtam, teljes tudatomnál voltam amiről a bizonyságom szól.

Körül belül tíz évvel ezelőtt történt a dolog velem, és azóta semmi sem számít nekem olyannyira mint az, hogy az Úr Jézus ne csalódjon bennem, biztos vagyok abban is, hogy a legfontosabb dolog az életünkben az, hogy szabad akaratunkból döntsünk az Úr Jézus mellett és elnyerjük kegyelméből az örök életet.

A mondanivalóm története egyik este történt  kb. 10 évvel ezelőtt. A család minden tagja már aludt, én pedig későn feküdtem le és még gondolkodtam, mikor arra figyeltem fel, hogy a szomszéd szoba ajtaja nyílik, gondoltam a lányom megy a fürdőbe, lépteket hallottam,  de meglepetésemre a fürdőbe nem ment senki, mert láttam volna hisz a szobám előtt kellett volna neki elmenni, de nem ment. Sötét volt, csak az utcai lámpa fénye szűrődött be a szobába. Félni kezdtem, hogy most akkor ki ment az előszobában, hisz nem álmodom, fent vagyok. le is ellenőriztem, hogy nyitva van a szemem? igen, alszom? nem, és nem is aludtam még jó sokáig.

Amikor félni szoktam, mindég az Úr nevét szoktam segítségül hívni, most is így tettem, sokszor hívtam, hogy segítsen, miután egy hang azt felelte, hogy ne féljek itt van. Ez a hang a saját hangom volt, és az elmémben szólt hozzám, többször is mondta, hogy itt van ne féljek. Végre felfogtam, hogy ha a saját hangomon hallom Őt akkor nem félek, és tényleg a félelmem enyhült. Kérdések fogantak meg bennem, és ahogy kigondoltam a kérdést soha azelőtt olyan gyorsan nem volt meg a válaszom rá mint akkor. Egy ilyen kérdés -felelet alakult ki pillanatok alatt. Kérdeztem, hogy ez tényleg Te vagy Uram, mondta, hogy igen Én, ne féljek mert nem kell félnem. A bibliáról kérdeztem, hogy hogyan kell értelmezni, mondta, hogy úgy ahogyan le van írva, nem kell hozzá nagy bölcsesség mint az emberek mondják, hisz ott van Ő majd mindenkinek megmutatja a helyes értelmezést. Rádöbbentem arra is, hogy a másodperc valójában nagyon sok a töredéke elég sok dologhoz.

Miután felfogtam, hogy tényleg Jézussal beszélek, de nem látom, végtelen nagy szeretet fogott körbe, kívül belül. Érezni lehetett azt a mérhetetlen szeretetet. Nem tudom szavakba foglalni, nem is lehet szavakkal leírni, olyan volt mint az izzó parázs amit a szívemben éreztem, sütött, de nem égetett meg, végtelenül nagy melegség fogott el, izzott a szívem, közben pedig a könnyeim csorogtak, mert minden búnöm nyilvánvaló volt. Szemben álltam saját magammal, és azt éreztem, hogy az Úr ezt nem érdemelte meg, hogy én ilyen bűnöket csináljak, mert határtalanul szeret, én meg semmibe vettem az Ő szeretetét.  Nem tudom időben meddig tartott ez az érzés de azt tudom, hogy szerettem volna, ha még nagyon sokáig tart. Megbizonyosodtam afelől, hogy nem kell félnünk a haláltól, hisz  akkor már szabadon az Úrral lehetünk, megszabadulunk ettől a testtől amibe be vagyunk zárva. Ezt az érzést soha előtte sem utána nem éreztem.

Megbizonyosodtam afelől, hogy mindég velünk van, ott a szívünkben van mindég, nem hiába mondják, hogy a szívünk a temploma, és hogy soha nem kell félnünk, mert nincs mitől, a halál után is van élet és nem is akármilyen, hanem gyönyörű, és az a lényeg, hogy oda eljussunk, ehhez pedig szeretnünk kell az Úr Jézust elsőként és az embereket másodjára., na ez már nem könnyű, de nem lehetetlen.

Gyönyörködj az Úrban és megadja szíved kérését! Tedd próbára